EERSTE COMMUNIE

Contactadres eerste communie: eerstecommunie.willebroek@gmail.com

Eerste communie in 2024? Binnenkort komt hier meer informatie.

Eerste communie 2023 BLAASVELD: voor meer info neem best contact met de leerkrachten tweede leerjaar van Sint-Jorisschool, Blaasveld.

Eerste communie 2023 WILLEBROEK: catechesekalender Willebroek

Eerste communie Blaasveld: 29 april 2023 enkele foto’s

Eerste communie Willebroek: 13 mei 2023 enkele foto’s

EERSTE COMMUNIE 2023 BLAASVELD

zaterdag 29 april om 10 uur

voor wie? voor de kinderen van de Sint-Jorisschool Blaasveld of HIMO (zie hier)

ouderavond: info wordt meegedeeld via de school

EERSTE COMMUNIE 2023 WILLEBROEK

zaterdag 13 mei om 9.30 uur

voor wie? voor de kinderen van HIMO (zie hier) en van alle andere scholen in Willebroek of elders

ouderavond: de uitnodiging vind je vanaf eind juli 2022 hier

DE EERSTE COMMUNIE, HET TWEEDE SACRAMENT VAN DE CHRISTELIJKE INITIATIE

Sinds 2019 zijn er in de parochie Willebroek (geloofsgemeenschappen Willebroek – Tisselt – Blaasveld – Heindonk) enkel nog eerste communievieringen in Willebroek en Blaasveld.

Aangezien in Blaasveld de 1ste communieviering wordt voorbereid vanuit de lagere school St-Joris kunnen om organisatorische redenen hier hoogstens de kinderen van HIMO mee aansluiten; eventueel – het kleine aantal – kinderen van Heindonk, maar die zullen eerder aansluiting vinden in Heffen.

De ‘kinderen van Tisselt’ sluiten aan bij de ‘kinderen van Willebroek’ en zullen dus in Willebroek gezamenlijk worden voorbereid op de eerste communie, het initiatiesacrament van de Eucharistie. Uiteraard zal er ook beroep (moeten) worden gedaan op ouders om deze voorbereiding onder leiding van parochie-assistente/catechiste Corina in goede banen te leiden. We proberen op deze manier een kwaliteitsvol aanbod te realiseren. De gezamenlijke viering gaat door in de St-Niklaaskerk in Willebroek. We hopen te mogen rekenen op jullie begrip en kijken uit naar een mooie samenwerking waardoor we de kinderen de zinvolheid van het samen-vieren écht kunnen laten beleven.