EERSTE COMMUNIE

KINDEREN HIMO BLAASVELD

KINDEREN VAN ALLE ANDERE SCHOLEN IN WILLEBROEK OF ELDERS

Uitnodiging ouderavond Sint-Niklaaskerk donderdag 21 oktober 2021

DE DATA EERSTE COMMUNIE 2021 (oorspronkelijk gepland op 15 mei in Blaasveld en 22 mei in Willebroek) worden omwille van corona uitgesteld en verschoven. Nieuwe data zijn: voor Willebroek Sint-Niklaaskerk 18 september 2021 om 9.30 u. en om 11.30 u.; voor Blaasveld Sint-Amanduskerk 25 september om 9.30 u. en om 11.30 u. In beide kerken telkens twee vieringen na mekaar.

Wat betekent dit voor de eerste communicantjes van Willebroek? Er volgt nog 1 onlinecatechese op 28 maart, in september zal de catechese hervat worden. De viering vindt plaats op 18 september. Wat betekent dit voor de eerste commnicantjes van Blaasveld? De catechese zal verder doorgaan in het tweede leerjaar, ook het inoefenen van de liedjes. De viering zal in het begin van het derde leerjaar gebeuren, op 25 september, begeleid door de leerkrachten van het derde leerjaar. De ouders worden via mail op de hoogte gesteld.

CATECHESEKALENDER EERSTE COMMUNICANTJES 2021 ingeschreven WILLEBROEK-TISSELT SINT-NIKLAASKERK. Door COVID-19 kan deze agenda wijzigen.

CATECHESE 28 MAART 2021 klik twee keer: hier én hier

TERUGBLIK DOOPSEL 3 EERSTE COMMUNICANTJES 13 MAART 2021

TERUGBLIK CATECHESE GELOOFSTOCHT 26-28 FEBRUARI 2021

CATECHESE 14 FEBRUARI 2021 (Tisselt-Willebroek) klik hier en print.

CATECHESE 24 JANUARI 2021 (Tisselt-Willebroek) klik hier en print.

De inschrijvingen voor de eerste communie in 2021 zijn afgesloten. Het is niet meer mogelijk in te schrijven. Vragen? Neem contact op via het mailadres bovenaan.

DE EERSTE COMMUNIE, HET TWEEDE SACRAMENT VAN DE CHRISTELIJKE INITIATIE

EERSTE COMMUNIE BLAASVELD : informatie Blaasveld (klik hier), informatie HIMO-Blaasveld (klik hier)

EERSTE COMMUNIE WILLEBROEK: informatie (klik hier)

Sinds 2019 zijn er in de parochie Willebroek (geloofsgemeenschappen Willebroek – Tisselt – Blaasveld – Heindonk) enkel nog eerste communievieringen in Willebroek en Blaasveld.

Aangezien in Blaasveld de 1ste communieviering wordt voorbereid vanuit de lagere school St-Joris kunnen om organisatorische redenen hier hoogstens de kinderen van HIMO mee aansluiten; eventueel – het kleine aantal – kinderen van Heindonk, maar die zullen eerder aansluiting vinden in Heffen.

De ‘kinderen van Tisselt’ sluiten aan bij de ‘kinderen van Willebroek’ en zullen dus in Willebroek gezamenlijk worden voorbereid op de eerste communie, het initiatiesacrament van de Eucharistie. Uiteraard zal er ook beroep (moeten) worden gedaan op ouders om deze voorbereiding onder leiding van parochie-assistente/catechiste Corina in goede banen te leiden. We proberen op deze manier een kwaliteitsvol aanbod te realiseren. De gezamenlijke viering gaat door in de St-Niklaaskerk op zaterdag 23 mei om 10 uur. In september zullen de uitnodigingen voor de ouderavond en de inschrijving worden uitgestuurd. We hopen te mogen rekenen op jullie begrip en kijken uit naar een mooie samenwerking waardoor we de kinderen de zinvolheid van het samen-vieren écht kunnen laten beleven.

EERSTE COMMUNIE 2020EEN TERUGBLIK