EERSTE COMMUNIE

Contactadres eerste communie: eerstecommunie.willebroek@gmail.com

EERSTE COMMUNIE 2023 BLAASVELD

zaterdag 29 april om 10 uur

voor wie? voor de kinderen van de Sint-Jorisschool Blaasveld of HIMO (klik hier)

ouderavond: info wordt meegedeeld via de school

EERSTE COMMUNIE 2023 WILLEBROEK

zaterdag 13 mei om 10 uur

voor wie? voor de kinderen van HIMO (klik hier) en van alle andere scholen in Willebroek of elders

ouderavond: de uitnodiging vind je vanaf eind juli hier

TERUGBLIKKEN OP EERSTE COMMUNIE 2022….

EERSTE COMMUNIE 2022: HET VERSLAG klik hier!

EERSTE COMMUNIE 2022: Sint-Niklaaskerk Willebroek 14 mei 2022 om 10 uur, Sint-Amanduskerk Blaasveld 21 mei 2022 om 9 uur

MAART 2022 – TERUGBLIK GEZINSTOCHT BLAASVELD (klik hier)

KINDEREN SINT-NIKLAASKERK

Brief aan ouders van kinderen Sint-Jorisschool verstuurd 9 december 2021

KINDEREN HIMO BLAASVELD

Brief aan ouders van kinderen HIMO verstuurd 9 december 2021

KINDEREN VAN ALLE ANDERE SCHOLEN IN WILLEBROEK OF ELDERS

Uitnodiging ouderavond Sint-Niklaaskerk donderdag 21 oktober 2021

DE EERSTE COMMUNIE, HET TWEEDE SACRAMENT VAN DE CHRISTELIJKE INITIATIE

Sinds 2019 zijn er in de parochie Willebroek (geloofsgemeenschappen Willebroek – Tisselt – Blaasveld – Heindonk) enkel nog eerste communievieringen in Willebroek en Blaasveld.

Aangezien in Blaasveld de 1ste communieviering wordt voorbereid vanuit de lagere school St-Joris kunnen om organisatorische redenen hier hoogstens de kinderen van HIMO mee aansluiten; eventueel – het kleine aantal – kinderen van Heindonk, maar die zullen eerder aansluiting vinden in Heffen.

De ‘kinderen van Tisselt’ sluiten aan bij de ‘kinderen van Willebroek’ en zullen dus in Willebroek gezamenlijk worden voorbereid op de eerste communie, het initiatiesacrament van de Eucharistie. Uiteraard zal er ook beroep (moeten) worden gedaan op ouders om deze voorbereiding onder leiding van parochie-assistente/catechiste Corina in goede banen te leiden. We proberen op deze manier een kwaliteitsvol aanbod te realiseren. De gezamenlijke viering gaat door in de St-Niklaaskerk op zaterdag 23 mei om 10 uur. In september zullen de uitnodigingen voor de ouderavond en de inschrijving worden uitgestuurd. We hopen te mogen rekenen op jullie begrip en kijken uit naar een mooie samenwerking waardoor we de kinderen de zinvolheid van het samen-vieren écht kunnen laten beleven.