JE DEELT DROMEN, een GLIMLACH, LIEF en LEED, de TOEKOMST BROEDERLIJK DELENCAMPAGNE 2020 SINT-NIKLAASKERK

Broederlijk Delen start dit jaar met een 3-jarige themacampagne om zo in de diepte te werken en mensen met een sterk verhaal te blijven bereiken, 3 vastenperiodes lang.
Het thema van de komende 3 jaar? Broederlijk Delen! Ofwel hoe wij delen als een hefboom zien naar een andere manier van samenleven.
60 jaar al werkt Broederlijk Delen aan een ideaal: een betere wereld, zonder ongelijkheid, waar iedereen mee is. Voor Broederlijk Delen start die betere wereld met delen en herverdelen.
Ndeye, Alassane en Saratou uit Senegal, maman Bienvenue uit Congo en de gemeenschappen van Herman en Maria José uit Colombia illustreren de campagne. Zij zijn de mensen waarvoor we delen en herverdelen.

Onze deelkast, vooraan in de kerk, staat symbool voor een veranderende cultuur in onze samenleving waarbij mensen delen met elkaar. Soms is delen geven, soms wordt delen ontvangen.
Doorheen de vasten willen we er op een actieve manier mee omgaan. We brengen iets mee om in de deelkast te stoppen, iets dat we willen geven (en dus niet hoeven terug te hebben) en na de viering halen we er iets uit om mee naar huis te nemen. Het geven en ontvangen van iets geeft een warm gevoel.

De campagne van Broederlijk Delen werd ook zichtbaar gemaakt op het ontmoetingsmeubel bij het binnenkomen van de kerk.

Op weg naar de eerste zondag van de Vasten – 1 maart
We delen beperkingen, verleiding, keuzevrijheid

Op zondag 23 februari nodigden we iedereen uit om in de volgende dagen op te schrijven wat hen inspireert om verder te doen. In de deelkast vonden de mensen een blaadje om dit op te schrijven.
De aanwezigen kregen ook de vraag om tegen de volgende zondag (1 maart) iets mee te brengen dat anderen, net zoals henzelf, kan inspireren: een boek, een tekst, een lied, … Zowel het inspiratieblaadje als het voorwerp kan bij het begin van de volgende viering in de deelkast gelegd worden.

Op weg naar de tweede zondag van de Vasten – 8 maart
We delen roeping, visioen, belofte

In de volgende dagen nodigen we iedereen uit om te dromen. Wat is jouw droom voor deze wereld? Schrijf hem op, het blaadje hiervoor vind je in de deelkast of op het ontmoetingsmeubel. En breng volgende zondag (8 maart) eigengebakken koekjes mee of wafeltjes of een stuk cake. Je kan dit alles kwijt in de deelkast bij het begin van de volgende viering.

Op weg naar de derde zondag van de Vasten – 15 maart
We delen onzekerheid, verlangen, vertrouwen. Jezus kijkt anders. Viering met jeugdig tintje en kinderen Eerste Communie

De deelkast helpt om te delen, ook wat moeilijk bereikbaar is.
Waar ‘dorst’ je naar? Wat lest je dorst? Sta de volgende dagen eens stil bij wat jij verlangt en waar jij naartoe wil. En vervolgens bij wat er nodig is om dat verlangen te stillen, om de dorst te lessen. Schrijf het op een blaadje uit de deelkast.
Breng volgende week (15 maart) iets mee dat verfrist, dat de dorst lest. Een lekker stuk fruit bijvoorbeeld.
Je blaadje en je stuk fruit kan je kwijt in de deelkast, bij het begin van de volgende viering.

De parochieploeg De Wijnstok wenst jullie allen een dynamische en inspirerende vastenperiode toe.

wordt wekelijks vervolgd – 

meer beeldmateriaal  Veertigdagentijd 2020, een groeiend verslag… vroegtijdig stopgezet door coronacrisis