15 DECEMBER 2019 – SOEP OP DE STOEP / WELZIJNSACTIE VORMELINGEN

Zondag 15 december staat WELZIJNSZORG centraal in onze parochie.

Op deze dag houden onze vormelingen, catechisten en het parochieteam hun jaarlijkse “SOEP OP DE STOEP” actie, waarvan de opbrengst volledig naar Welzijnszorg gaat. Dit gebeurt op twee plaatsen: in Blaasveld en in Willebroek, telkens na de viering van 11 uur.

Blaasveld: Na het einde van de zondagse viering, waaraan de vormelingen en het parochiekoor meewerken, wordt er achteraan in de kerk lekkere tomaten- en pompoensoep aangeboden.Voor een beker warme soep, geeft men een vrije bijdrage. Men kan ook soep kopen in potten van 1 liter, daarvoor betaalt men 5 euro. Hoe meer soep we verkopen, hoe meer geld voor WELZIJNSZORG!

Onze vormelingen hebben speciaal voor deze dag ook een opdracht meegekregen. Ze maken een werkje: een collage, een tekening, een knutselwerk, een gedicht….waarin zij uitdrukken wat voor hen ‘ARMOEDE’ betekent. Deze werkjes worden op 15 december in de kerk tentoon gesteld, zodat iedereen ze kan bewonderen. Iedereen is van harte welkom en kan vanaf 11.50 u. soep kopen, zolang de voorraad strekt!

Willebroek: De viering met jeugdig tintje sluit perfect aan bij de soep-op-de-stoepactie van de vormelingen uit Tisselt en Willebroek. Zaterdag maken ze een lekkere wintersoep, zondag na de viering bieden ze ze aan aan de kerkgangers en de passanten, in ruil voor een vrije bijdrage voor Welzijnszorg.